Crypto

AMP skače kao Binance.US otkriva svoje brisanje nakon tvrdnje SEC-a da je to sigurnost

AMP, izvorni token za Amp blockchain, je povećao gubitke nakon vijesti da Binance.USamerička ruka velike kripto berze Binanceuklonio bi novčić zbog Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) tvrdi da se radi o hartiji od vrijednosti.

U 13:02 UTC, AMP se trguje na 0,00812 USD, što je pad od 10% u jednom danu. Takođe je pao za 4% za sedmicu, 11% za mjesec, 88% za godinu dana i 93% od svog najvišeg nivoa iz juna 2021.

Binance.US je objavio da će ukloniti AMP token “iz obilja opreza” nakon što je SEC prošlog mjeseca navela da je AMP bio sigurnost u istrazi protiv američke kripto berze Coinbase. Kako je objavljeno, Coinbase je odbacio tu tvrdnju.

„Prošle nedelje, [SEC] podnijela je tužbu za prijevaru s vrijednosnim papirima protiv bivšeg zaposlenika Coinbase-a, između ostalih,” rekao je Binance.US. “U svojoj tužbi, SEC je naveo devet digitalnih sredstava za koje navodi da su vrijednosni papiri. Od tih devet tokena, samo je Amp (AMP) naveden na Binance.US platformi.”

Berza je dodala da će brisanje stupiti na snagu 15. avgusta 2022. godine, dodajući da bi se trgovina AMP-om mogla nastaviti u nekom trenutku u budućnosti kada bude više jasnoće oko klasifikacije AMP-a.

Prema svojoj web stranici, Amp je “proširiva platforma” koja se može koristiti za obezbjeđenje prijenosa imovine, dok je AMP “univerzalni kolateralni token dizajniran da olakša brze i učinkovite prijenose za bilo koju aplikaciju iz stvarnog svijeta”. Tim koji stoji iza njega tvrdi da novčić “pruža brzinu bez ugrožavanja sigurnosti”.

U međuvremenu, Lee Reiners, izvršni direktor Centra za globalna finansijska tržišta u Univerzitet Dukerekao je Roll Call da ne vidi da SEC podnese tužbe protiv berzi dok sud ne odmjeri da li su tokeni u pitanju zapravo vrijednosni papiri.

“Oni će sačekati i onda, ako se sud složi s njima, naravno da će u tom trenutku i same berze biti prinuđene da se registruju”, rekao je Reiners.

____


– Coinbase odbacuje tvrdnje da listira vrijednosne papire dok SEC pokreće istragu
– Coinbase kritizira US SEC, Crypto zajednica kritizira Coinbase zbog insajderske trgovine, a CFTC se javlja

– Šef američkog SEC-a Gensler kaže da je kripto sektor prepun ‘neusklađenosti’
– US SEC pokreće istragu o zaštiti insajderske trgovine kripto berzi – Izvještaj

– Izvršni direktor Binancea tuži Bloombergovog partnera zbog članka ‘Shitcoin Casino’
– BNB će skromno rasti ove godine, mogao bi se utrostručiti do 2025. – Panel analitičara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *