Crypto

Američki BDP ponovo pada, napadnut je još jedan DeFi protokol, Zipmex traži zaštitu + još vijesti

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Ekonomske vijesti

 • Bruto domaći proizvod (BDP) USD opao je po godišnjoj stopi od 0,9% u drugom kvartalu 2022. godine, nakon pada od 1,6% u prvom kvartalu, prema „unaprednoj” procjeni koju je objavio Biro za ekonomske analize. Dva uzastopna kvartala negativnog rasta često se smatraju recesijom, ali to nije zvanična definicija, dodaju.
 • Godišnja inflacija (harmonizovana) u najvećoj evropskoj ekonomiji, Nemačkoj, procenjuje se da će dostići 8,5% u julu, nakon pada na 8,2% u junu, prema preliminarnim procenama Destatis.

Vijesti o kriminalu

 • DeFi protokol Nirvana Finance potvrđeno da je “zlonamjerno hakovan i rezerve su ukradene” u napadu brze pozajmice. Procjenjuje se da je protokol iskorišten za 3,49 miliona dolara, što je dovelo do kolapsa cijene ANA tokena protokola za 86%.

Razmjenjuje vijesti

 • Problematična kripto razmjena Zipmex je rekao da su 22. jula njeni advokati u Singapuru podnijeli pet zahtjeva prema Singapurskom zakonu o nesolventnosti, restrukturiranju i raspuštanju u ime nekoliko entiteta Zipmex grupe. Grupacija traži globalne moratorije kako bi se zabranilo i ograničilo pokretanje ili nastavak postupka protiv kompanija na period do šest mjeseci.
 • FTX.US otvorio je trgovanje dionicama korisnicima u svih 50 američkih država, predsjednik kompanije Brett Harrison rekao je u tvitu. Korisnici će sada moći trgovati stotinama dionica i fondova kojima se trguje na burzi (ETF) bilo online ili putem mobilne aplikacije FTX.US Pro.
 • BlizanciBritanski klijenti sada mogu koristiti otvorenu mrežu bankarskih podataka i platformu za plaćanje Karirani da povežu svoje bankovne račune i prebace britanske funte (GBP) na svoje Gemini račune za kupovinu kriptovaluta.
 • Bitstamp objavio je da se registrovao kao pružalac usluga virtuelne imovine (VASP) u Italiji, što mu daje mogućnost da radi kao kripto berza u zemlji.

Novosti o propisima

 • Ujedinjeno Kraljevstvo treba reformirati zakonodavstvo kako bi se uzele u obzir kripto i NFT-ovi posebno, u zemlji Pravna komisija rekao je, tvrdeći da postojeći zakoni nisu dovoljno čvrsti da bi upravljali novonastalim sektorom, prema Bloombergu. Zakoni koji se odnose na ličnu imovinu trebalo bi promijeniti kako bi uključili posebnu kategoriju za takozvane “objekte podataka”, koji bi uključivali nematerijalnu, a ponekad i jedinstvenu imovinu poput kripto žetona, dodaje se.
 • Američki zakon o stabilnom konju formalno je odgođen do nakon pauze u Kongresu u avgustu, prema Maxine Waters, predsjednici Komitet za finansijske usluge Doma. Ona je dodala da je na prijedlogu zakona napravljen “znatan napredak”, ali da ga “nažalost još nema”.

Investicione novosti

 • U julu je prosječni dnevni obim svih proizvoda za ulaganja u digitalnu imovinu pao u prosjeku za 44,6% na 122 miliona USD, pokazuje novi pregled upravljanja digitalnom imovinom kompanije za kripto analizu CryptoCompare. Ovo je najmanji prosječni dnevni obim zabilježen od septembra 2020. godine, rekli su.
 • The Ekonomija znoja Tim koji stoji iza aplikacije za zdravlje i fitnes Sweatcoin rekao je da je prikupio 13 miliona dolara sredstava, uključujući privatnu prodaju tokena, kako bi ubrzao svoj prelazak na Web3. Electric Capital, Spartan Capital, OKX Blockdream Venturesi GSR Ventures pridružio se ovoj rundi finansiranja.
 • DeFi projekat Quasar Finance prikupio 6 miliona dolara od investicionih firmi kao npr Polychain Capital, Blockchain Capital, Figment Capital, Lightshift Capitali Galileo. Njegova vizija je da “stvori niz pristupačnih, strukturiranih investicionih proizvoda unutar DeFi ekosistema, od kojih mogu imati koristi i investitori i pružaoci likvidnosti”, rekli su.
 • Decentralizirana podatkovna platforma za blockchain aplikacije koja koristi Chainlink (LINK) za kombinovanje podataka, Prostor i vrijemeprikupio je 10 miliona USD u prvom krugu koji je vodio Framework Venturesdok su uključeni dodatni učesnici Digital Currency Group, Stratos, Samsung Next, IOSG Ventures, Alijansate nekoliko DeFi, GameFi, venture i anđeoskih investitora.

Rudarske vijesti

 • Foundry Digitalpodružnica Digital Currency Group fokusiran na kripto rudarenje i ulaganje, pokrenut Foundry Logisticslogistički posao za rudarenje kriptovaluta, rekli su u priopćenju za javnost podijeljenom s Cryptonews.com.

NFTs vijesti

 • Binance najavio pilot svog novog NFT rješenja za prodaju karata s fudbalskim klubom SS Lazio za sezonu 2022/23. Navijači Lazija koji koriste Binance moći će nabaviti digitalne ulaznice koje će im omogućiti pristup ekskluzivnim pogodnostima, privilegijama navijača i još mnogo toga s talijanskim fudbalskim timom, rekli su.

Vijesti o karijeri

 • Blockchain tehnološka kompanija Algorand (ALGO) je najavio imenovanje trenutnog operativnog direktora kompanije W. Seana Forda za privremenog generalnog direktora, koji stupa na snagu 27. jula. Ford je naslijedio G. Stevena Kokinosa, koji napušta kompaniju da bi se “obavljao drugim interesima” i ostaće kao viši savjetnik do sredine 2023. godine, rekli su.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *