Crypto

5 najboljih blockchain igara za gledanje za 2022

Odricanje od odgovornosti: Tekst ispod je oglasni članak koji nije dio Cryptonews.com urednički sadržaj.

Igranje više nije hobi. Blockchain i NFT su dokazali da i oni mogu biti održiv izvor prihoda. Veliki broj blockchain igara koje izlaze na tržište svake sedmice govori o potencijalu industrije. Ekonomija u igri i model igranja za zaradu nagrađuju igrače za njihovo vrijeme i vještine.

Međutim, samo nekoliko gejming projekata uspjelo je da isporuči mehaniku i teme igara na nivou tradicionalnih igara. Predstavljamo vam pet od tih projekata na koje treba da pazite u 2022. Odabrali smo ih na osnovu robusnosti njihovog igranja, ekonomičnosti u igri, teme i modela stimulacije među ostalim ključnim faktorima.

Koje su najbolje Blockchain igre za 2022

  • Svila — Najbolja Blockchain igra za 2022
  • Skyweaver — najbolja NFT kartaška igra
  • Bloktopia – Top Metaverse Blockchain igra
  • Plant vs Undead — najbolja besplatna Blockchain igra
  • My DeFi Pet — Najbolja NFT igra koja sadrži DeFi Dynamics

Najbolje Blockchain igre za 2022: recenzirano

Silks — najbolja Blockchain igra za 2022

Naš najbolji izbor za blockchain igru ​​za 2022. je Silks, prva derivativna platforma za igre na svijetu koja donosi rasne konjske utrke u metaverzum. Od svog izdanja Genesis Silks Avatars u aprilu, projekat je privukao ogromnu pažnju u NFT zajednici, privlačeći investitore iz popularnih NFT kolekcija kao što su Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks i CloneX. Za manje od tri mjeseca Silks Genesis Avatars su postali Top #15 svih vremena sportski NFT projekt na Ethereum blockchainu i izabrani su za uvrštenje na prestižni Nansen.ai Gaming 50 Index, najcjenjeniji NFT indeks.

Bijes se može pripisati dinamičnoj mehanici igranja koju platforma uvodi s izvedenim NFT-ovima koji odražavaju punokrvnost iz stvarnog svijeta. Uzbuđenje rasnih konjskih trka inficira Web3, zahvaljujući Silksovom modelu igara u vlasništvu zajednice.

Kao odgovor na nevjerovatnu potražnju Svila je odlučio da objavi još 5.000 Genesis Avatara za javnost sa prvim izdanjem za petak, 29. jul. Ovo će biti ekstra posebna kovnica jer će svaki kupljeni Avatar automatski primiti zahtjev za Silks Land nakon što drže svoj Avatar 45 dana. Postoji ograničena ponuda i ograničenje od dva po kupcu. Cijene su višestruke pa dođite Svila i budite prvi u redu da dobijete svog Avatara i zatražite SIlks Land.

Ovako igra radi. Silks odražava stvarni svijet američke industrije trkaćih trkaćih konja od 11 milijardi dolara integrirajući ogromne skupove podataka koji predstavljaju čistokrvne krvne loze, napredak u obuci i rezultate utrka u blockchain. Proces stvara derivate NFT-a od najbolje registrovanih jednogodišnjih rasnih trkaćih konja u SAD-u, zvanih Silks Horses. Osim Silks Horses-a, metaverzum koristi Silks Avatar, Land i Stable NFT. Svaka grupa NFT igra ključnu ulogu u ekonomiji svile, otvarajući uzbudljive tokove prihoda učesnicima. Na primjer, možete špekulirati na Silks Land. Koriste se za izgradnju ergele, štale, druge infrastrukture i iskustava. Možete staviti svoj Silks Horse na farmu zajednice i zaraditi $STT tokene. Svaki put kada pandan vašeg Silks Horse-a u realnom vremenu pobijedi u utrci ili uzgoji potomstvo, vi ste nagrađeni. Također možete izgraditi vlastitu farmu i zaraditi dio nagrada koje generiraju uloženi konji. Mogućnosti su beskrajne.

Silks demokratizuje uzbuđenje konjskih trka koristeći blockchain tehnologiju. S obzirom na potencijal projekta, NFT-ovi su obavezni da akumuliraju ogromnu vrijednost do kraja ove godine. Budući da to može učiniti platformu nedostupnom prosječnim igračima uz mala početna ulaganja, Silks predstavlja Horse Syndication. Smanjuje barijeru platformi omogućavajući korisnicima da kupuju delimične NFT. Ovo je također odličan način za ublažavanje rizika ulaganja velike količine novca u samo jednog Silks Horse-a. Kada uložite svoj novac u više NFT-ova, učinak nekoliko punokrvnih životinja u stvarnom svijetu neće utjecati na vašu poziciju.

Budući da je usko povezana sa stvarnom industrijom, ekonomija svile ima veliki potencijal za rast. U stvari, konjske trke imaju rekordnu godinu po prodaji konja i nagradnih torbi na trci. Prema bijeloj knjizi Silks, više od 11 milijardi dolara kladilo se na konjske trke svake godine. Sa ovakvim brojkama, nije iznenađujuće saznati da konjske trke rade dobro u svim tržišnim uslovima, čak i kroz recesije. Ovo čini Silks i njegove NFT-ove odličnom zaštitom od trenutne sumorne ekonomije.

Inauguralna kolekcija Silks Horse će biti objavljena na jesen 2022. Potreban vam je Silks Avatar da biste kupili Silks Horse. Iskovajte svoj Silks Avatar danas i pridružite se diskusiji na njihovom Discord.

POSJETITE SILKS

Skyweaver — najbolja NFT kartaška igra

Skyweaver je kartaška igra na više platformi zasnovana na pretraživaču koja sadrži napredni strateški način igranja koristeći Web3. Ako ste ljubitelj kartaških igara, ovo je za vas. On pojačava koncept tradicionalnih kartaških igara tako što ga dovodi do postavljanja blockchaina. Na primjer, sve Skyweaver kartice su tokenizirane u NFT radi bolje transparentnosti i decentralizacije. Možete ih posjedovati, trgovati i poklanjati digitalno, a da nikada ne izgubite trag o istoriji vlasništva. Pošto ove kartice žive na blockchainu, a ne u vašoj ladici, one su vječne. Štaviše, nikada se ne mogu zabraniti ili izbaciti iz igre.

Još jedan zanimljiv aspekt je niža barijera u igri u smislu početnog kapitala. Iako je većina NFT igara nedostupna za prosječne igrače zbog visokih cijena, na Skyweaveru možete besplatno otključati oko 500 osnovnih kartica. Početni kapital i kasnije kupovine ne utiču na vašu igru ​​koliko na vještine i posvećenost. Vjerujemo da će to dugoročno podržati rast ekosistema. Možete zaraditi više nagrada kroz izazove i takmičenja koja se s vremena na vrijeme održavaju na platformi. Na primjer, možete zaraditi razmjenjive srebrne NFT kartice, sa sedmičnim sistemom nagrađivanja. Da biste zaradili rijetke Gold NFT kartice ograničenog izdanja, možete učestvovati u Skyweaver takmičenjima. Sve ove karakteristike čine Skyweaver jednom od najboljih NFT igara kojima se radujemo ove godine.

Bloktopia – Top Metaverse Blockchain igra

Sljedeća top blockchain igra koju vam predstavljamo je Bloktopia, projekat sličan popularnim metaverzima. Međutim, Bloktopia je virtuelni neboder za razliku od zbirke zemljišnih parcela. Napravljen je da postane centar u kojem možete dobiti relevantne kripto informacije, iskusiti impresivan sadržaj i uključiti se u aktivnosti na Web3. Neboder je podijeljen na 21 nivo u čast 21 miliona bitkoina. Svi stanovnici Bloktopije nazivaju se Bloktopijancima.

Decentralizovani metaverzum baziran na poligonu pružiće impresivno VR iskustvo za kripto zajednicu. Četiri principa platforme su Uči, Zaradi, Igraj i Kreiraj. U svojoj prvoj misiji, učinit će kripto informacije dostupnim svima. Kripto entuzijasti mogu pronaći sve informacije vezane za kriptovalute na jednom mjestu od Bloktopije. Ipak, još ne znamo kako će to uraditi. Moraćemo da sačekamo i vidimo.

Što se tiče zarade, postoje neograničene mogućnosti ako se zajednice udruže na Bloktopiji. Popularnost i prihvaćenost platforme može se objasniti njenim različitim tokovima pasivnog prihoda. Ovo uključuje trgovinu nekretninama, oglašavanje, igranje igara i umrežavanje, između ostalog. Na primjer, ako posjedujete NFT zaplet u metaverzumu, možete kreirati i unovčiti iskustva u njemu. Ako nemate vještine ili resurse za to, možete ga iznajmiti nekom drugom. Virtualna trgovina nekretninama je još jedna mogućnost.

Model play-to-earn koji je predložila platforma omogućit će Bloktopians-ima da igraju igrice, umreže se s drugim igračima i zabavljaju prijatelje kroz svijet VR-a. I konačno, možete kreirati scene, umjetnička djela, izazove, živopisne scene i društvene igre koristeći alate i infrastrukturu koje nudi platforma. Kako ekosistem raste, možemo očekivati ​​više igara i iskustava za igranje za zaradu u Bloktopiji. Vizuelna i impresivna privlačnost Bloktopije može se pripisati naprednom 3D Creation Engineu u realnom vremenu i blockchain tehnologiji koju koristi.

Plant vs Undead — najbolja besplatna Blockchain igra

Plant Vs Undead je Web3 igra prilično slična Plants vs. Zombies. Smješten je u svijet zvan Planet Plants, koji je dom lijepih i miroljubivih životinja i “Biljki”. Nažalost, čudna i smrtonosna bolest koju šire meteori pretvaraju životinje u divlje žestoke “Nemrtve”. Oni sada žele uništiti sva ljudska bića, biljke i majčinsko drveće. Šta radite u ovoj situaciji? To je ono o čemu se igra igra.

Još uvijek možete vratiti Zemlju iz njenog posjeda kroz igru. Iscjeljujuća moć majčinog drveća i evolucija biljaka pomoći će vam u misiji. Uz to, neke ‘Sjeme’ posjeduju magične elemente i osobine koje možete izdvojiti da biste pojačali svoju igru. Različite generacije biljaka — Majka stabla, biljke i sjemenke su vaši neumorni vojnici. Oni se tokeniziraju u NFT i prodaju na internom tržištu.

Sa Plant Vs Undead, osnivači imaju za cilj otvoriti novo poglavlje povijesti igara koje uzbuđuje i tradicionalne i kripto igrače. Zbog toga daje prednost ponudi mehanizma besplatnog igranja i igranja za zaradu koji je dostupan svima sve dok imaju digitalni uređaj i internetsku vezu. Kao farmer, možete sakupljati i uzgajati sjeme, podizati nivo igre i zaraditi nagrade. Svi farmeri započinju svoju igru ​​s jednim Mother Tree i šest osnovnih ne-NFT biljaka koje su korisne u svim igrama. Dok prelazite nove nivoe i skupljate više žetona, možete kupiti različite sjemenke, a zatim ih uzgajati u Biljke kako biste ojačali svoju strategiju igranja.

My DeFi Pet — Najbolja NFT igra koja sadrži DeFi Dynamics

My DeFi Pet zauzima konačnu poziciju na našoj listi najboljih blockchaina na koje treba obratiti pažnju u 2022. Igra zasnovana na životnom stilu ima sve prave sastojke za zadivljujuću Web3 igru ​​— sakupljanje, uzgoj, razvoj, borbu i trgovinu kućnim ljubimcima. Na primjer, kombinuje DeFi, kolekcionarske predmete i ličnosti. Hajde da pogledamo kako platforma radi.

Kako bi motivirao igrače da se dosljedno angažiraju na platformi, ona ih nagrađuje kratkoročnim nagradama osmišljenim oko koncepta godišnjih doba. Centralna tema igre su kućni ljubimci, koji se pojavljuju svakih sat vremena. Možete ih zatražiti na više načina. Prvi je konzumiranjem DPET-a, izvornog tokena ekosistema. Licitacija traje 24 sata. Ako niko ne preuzme kućnog ljubimca, on se šalje u oltar na buduću upotrebu.

Još jedan važan aspekt igre je uzgoj, ako već niste pogodili. DeFi potomci kućnih ljubimaca će imati jedinstven skup karakteristika od svojih roditelja. Pripadaće vlasniku majke ljubimca. Zanimljivo je da je potomstvo spremno za razmnožavanje čim se proces završi. Novim ljubimcima se dodjeljuju određeni nivoi evolucije i sposobnosti ovisno o njihovoj rijetkosti. Ako niste zadovoljni osobinama i performansama vašeg DeFi ljubimca, možete ga poboljšati koristeći DPET tokene.

Prednosti Blockchain Gaminga

Zašto sve više kompanija za video igre koristi blockchain tehnologiju?

  • Blockchain čini obradu plaćanja isplativom preko granica putem kriptovaluta.
  • Imovina u igri može se tokenizirati za NFT radi transparentnog i nepromjenjivog zapisa o vlasništvu.
  • Uvodi napredne modele stimulacije koristeći NFT i kripto žetone.
  • Omogućuje bolju kontrolu nad ekonomijom igranja.
  • Eliminiše crna tržišta i lažne aktivnosti.

Wrapping Up

Blockchain igre su budućnost video igara. Ako želite da se zaronite u blockchain igre, preporučujemo ovih pet igara. Oni su zabavni, zabavni i, što je još važnije, nagrađujući. Projekti poput Silks uvode uzbudljive tokove prihoda koji osnažuju igrače da ulože više vremena u svoju strast. Zajednica igara je prihvatila jedinstvenu blockchain platformu igraj za zaradu koja donosi rasne konjske trke u metaverzum.

Pridružite se zajednici Silk na Twitter i Discord za najnovija ažuriranja.

POSJETITE SILKS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *