Crypto

30% kvote se prodaje u roku od pet minuta, Lenen IDO brza kupovina ulazi u odbrojavanje!

Odricanje od odgovornosti: Tekst ispod je saopštenje za javnost koje nije dio Cryptonews.com urednički sadržaj.

U 2022., ukupni obim blokade DeFi-ja premašio je 100 milijardi američkih dolara, pri čemu su DEX i kreditni proizvodi činili najveći udio u volumenu blokade. Među deset najboljih DeFi projekata, DEX čini 37% TVL-a, a kreditni proizvodi 33%. Trenutno se kripto pozajmljivanje pojavilo kao jedna od najperspektivnijih aplikacija DeFi-ja, što je dovelo do priliva desetina platformi, alata, aplikacija i učesnika. Međutim, rast vodećih kreditnih platformi je usporen, a oni koji su kasnili su očito izvršili iterativniju optimizaciju.

Platforma za kreditiranje u nastajanju, Lenen, donijet će velike promjene u kreditiranju DeFi-ja.

Za mnoge postojeće platforme za pozajmljivanje, pošto sporazum omogućava korisnicima da slobodno deponuju (hipoteku) ili pozajmljuju svu podržanu imovinu, ova imovina se može smatrati i “osnovnom imovinom” ili “hipotekarnom imovinom”. Međutim, vrlo je vjerovatno da će kolaps jedne imovine iscrpiti sredstva cijelog sporazuma, uzrokujući nenadoknadive sistemske gubitke.

Svaki Lenen fond ima samo jedinu osnovnu imovinu USDT (broj hipotekarne imovine nije ograničen), a deponenti mogu zaraditi kamatu dajući osnovnu imovinu Lenen protokolu. Pul podržava četiri hipotekarna sredstva: VS, VBTC, VETH i VBNB, što znači da korisnici mogu slobodno izabrati da deponuju (hipoteku) između ova četiri sredstva. Ali bez obzira na to šta je deponovano, samo USDT se može pozajmiti, a pozajmljeni USDT se ne može ponovo deponovati u fond kao kolateralna imovina.

Prema Lenenovom novom modelu, hipotekarna imovina koju deponuju korisnici više se neće davati u zajam, već će biti statički pohranjena u ugovoru. Stoga, sve dok je razumna hipotekarna stopa zagarantovana, neće biti potrebe da brinete o ekstremnoj situaciji nemogućnosti povrata hipotekarne imovine.

Lenen IDO brza kupovina ulazi u odbrojavanje

Nakon nekoliko mjeseci razvoja, zajedno sa lansiranjem testneta, sve većim brojem interakcija i pažnjom tržišta prije IDO lansiranja, 20. decembra, Lenen IDO je pokrenuo navalu kupovine čim je objavljen, 30% kvote je prodato u roku od pet minuta. Tokom trodnevnog prodajnog roka, očekuje se da će IDO biti završen i prije roka. Sada IDO i dalje ima malu kvotu, korisnici sa Lenen belom listom mogu da nastave da učestvuju, a korisnici bez bele liste, ili kada je IDO rasprodan, korisnici i dalje mogu da nastave da učestvuju kroz rundu prekomernog povećanja.

Lenen IDO pravila snap-up

Lenenov IDO će biti podeljen na rundu bele liste i rundu over-raise

Link za učešće: https://www.vanswap.org/#/idoLen

【Bela lista】

Kvalifikacije za učešće: nosioci bijele liste

Kako dobiti bijelu listu:

  1. Korisnici koji su završili “Metaverse mjesec” nagrađuju aktivnost da dobiju OAT
  2. Korisnici koji su učestvovali u Vanswap natjecanju za ulaganje
  3. Korisnici koji su učestvovali u Vanswap trgovačkom takmičenju
  4. Korisnici koji su učestvovali u Vision glasanju obećavaju od 1. oktobra 2022. do 18. decembra u 24:00
  5. Korisnici koji su učestvovali u lenen testnetu

Distribucija: Svaki vlasnik bijele liste imat će kvalifikaciju pretplate na 300VS

Gornja granica kruga bijele liste je 4,050,000,000 LEN. Korisnici koji imaju belu listu mogu učestvovati u periodu pretplate od 16:00 (PM) 20. decembra do 16:00 (PM) 23. decembra 2022. (UTC+8) (kompletna lista je objavljena na zvaničnom Twitter-u ). Svaka adresa koja uspešno učestvuje u privatnoj prodaji može garantovati kvotu pretplate od 300VS (to jest, svaka osoba kvalifikovana za belu listu će kupiti 810.000 $LEN).

Cijena: Cijena vlasnika bijele liste: 1VS=27000$ LEN

Vrijeme: Vrijeme polaganja (72 sata): 16:00, 20. decembar 2022. (UTC+8) – 16:00, 23. decembar 2022. (UTC+8). Tokom ovog perioda, vlasnici bele liste mogu uplatiti $VS u skup bele liste.

Vrijeme prikupljanja tokena: u 16:00 12. januara 2023. (UTC+8), 20% $LEN će biti pušteno odjednom, a preostalih 80% će biti pušteno linearno za 8 mjeseci po 10% mjesečno.

【Over-raise Round】

Gornja granica runde prekomjernog podizanja je 15,950,000,000 LEN (preostali $Len tokeni u krugu bijele liste će biti prebačeni u skup super-povišenja)

Over-raise Okrugla cijena: 1VS=27000$ LEN

Vrijeme: Vrijeme depozita (144h): 16:00, 23. decembar 2022. (UTC+8) – 16:00, 29. decembar 2022. (UTC+8), tokom ovog perioda, svako može uplatiti $VS u javni fond.

Vrijeme prikupljanja tokena: 16:00 12. januara 2023. (UTC) $ LEN će pustiti 20% odjednom, a preostalih 80% će biti pušteno linearno po 10% mjesečno tokom 8 mjeseci.

Earning Expectations

U Vision lancu sada nema projekta pozajmljivanja, Lenen je prvi proizvod strategije DeFi alata Vision ekosistema, a ujedno je i drugi IDO projekat Vision ekosistema nakon VanSwapa. Ovaj IDO može imati neočekivane rezultate, a stopa povrata može premašiti onu prvog IDO-a VanSwap-a. Osim toga, Lenenov IDO po prvi put oslobađa 20%, a početna likvidnost je niska, što u određenom smislu smanjuje pritisak prodaje, što više pogoduje porastu $LEN-a.

O Lenenu

Lenen je prvi decentralizovani, transparentni i ne-kastodialni ugovor o pozajmljivanju likvidnih sredstava u okviru Vision Chain ekologije Metaverse-ovog javnog lanca visokih performansi. Kao glavni pružalac usluga pozajmljivanja imovine izgrađen na Vision-u, Lenen integriše iskopavanje likvidnosti, zalog, pozajmljivanje, upravljanje i druge funkcije, fokusirajući se na inkrementalno tržište DeFi ekosistema u lancu Vision, i koristi USDT kao osnovnu imovinu. Korisnici mogu učestvovati kao zajmodavci ili zajmoprimci u odvojenim kreditnim grupama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *