Crypto

3 kriptovalute koje nadmašuju cijenu ETH zahvaljujući Ethereum-ovom spajanju

Nakon godina čekanja, Ethereum je konačno spreman da postane punopravni proof-of-stake (PoS) blockchain. Osim Ethereumovog izvornog tokena Ether (ETH), vrednovanje nekoliko drugih tokena ne samo da je imalo velike koristi, već bi moglo i dalje nadmašiti ETH nakon spajanja.

Ethereum se približava spajanju

Vodeća platforma za pametne ugovore završila je posljednji od svoja tri javna testna mreža pod nazivom “Goerli”, 11. avgusta. Stoga ne bi trebalo biti kašnjenja u Ethereum-ovom “Merge”-u, za koji se očekuje da će početi uživo 19. septembra.

Cijena etera je skočila 5% na otprilike 1.950 dolara, što je najviši nivo u više od dva mjeseca, nakon Goerli ažuriranja. U međuvremenu, određena kripto sredstva koja bi mogla imati koristi od uspješnog spajanja prolaze naopako, pa su čak i nadmašila ETH u posljednjih mjesec dana.

ETH/USD dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

Hoće li ovi tokeni nastaviti da nadmašuju cijenu ETH u septembru? Pogledajmo izbliza.

Lido DAO (LDO)

Spajanje će zamijeniti Ethereumovu armiju rudara validatorima, od kojih će se tražiti da iskoriste 32 ETH kao ekonomski ulog.

Ovaj glavni zahtjev za ulaganje otvorio je mogućnosti za posrednike, odnosno platforme koje prikupljaju Eter od nefinansiranih stekera i spajaju prihode kako bi postali validator na Ethereum blockchainu. Lido DAO je jedan među njima.

Povezano: Je li glupo očekivati ​​ogroman porast cijene Ethereuma prije i nakon spajanja?

Lido DAO je vodeći servis za zalaganje u smislu vrijednosti zaključane unutar Merge-ovog službenog pametnog ugovora. Značajno je da je uložio 4,15 miliona ETH u takozvani ETH 2.0 ugovor, vodeći Coinbase, koji je uložio cca. 1,55 miliona ETH u ime svojih klijenata.

Ukupna vrijednost ETH 2.0 koju je uložio provajder. Izvor: Glassnode

Uspješno spajanje moglo bi povećati potražnju za Lido DAO uslugama.

Zauzvrat, mogao bi se pokazati bikovskim za službeni token upravljanja platforme, LDO, čija je vrijednost već porasla za više od 200% od 14. jula, kada je Ethereum prvi put najavio vjerovatnoću da će postati PoS lanac u septembru.

Dnevni grafikon cijena LDO/USD. Izvor: TradingView

Stoga je LDO jedna od primarnih kripto sredstava koja bi mogla imati najviše koristi od uspješnog prelaska Ethereuma na POS.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC) je još jedna prednost koja je privukla pažnju bikova posljednjih sedmica. To je prvenstveno zbog njegovog potencijala da pruži utočište rudarima koji izlaze iz Ethereum mreže.

Budući da je Ethereum Classic split lanac od spornog hard forka iz 2016. godine, on pokazuje gotovo sve tehničke kvalitete trenutne, PoW Ethereum mreže, što ga čini prirodnim utočištem za ETH rudare.

Kao i LDO, ETC je također ojačao za preko 200% od objave o pokretanju spajanja Ethereuma 14. jula. Stoga je njegova vjerovatnoća da nastavi uzlazni trend velika prije i nakon spajanja.

ETC/USD dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

optimizam (OP)

Optimizam je Ethereum rollup servis. Drugim riječima, agregira masovne podatke o transakcijama izvan lanca u grupe i objavljuje rezultate natrag u Ethereum mainnet kada se postigne konsenzus.

Takozvano Layer-2 rješenje bi moglo imati koristi od Ethereumove “Rollup-Centric Roadmap” nakon spajanja. Zanimljivo je da je OP, Optimismov token upravljanja, porastao za skoro 250% od objave datuma objavljivanja Merge.

OP/USD dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

Izgledi da Ethereum implementira Optimizam na svojoj mreži nakon spajanja mogli bi poslužiti kao bikovski katalizator za OP cijenu.

Stavovi i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *