Crypto

3 barijere koje sprečavaju masovno usvajanje Web3 — Trust Wallet CEO

Široko usvajanje Web3 može na kraju postati stvarnost, ali izvršni direktor Trust Wallet Eowyn Chen predviđa tri glavne prepreke koje stoje na putu masovnog usvajanja.

Tokom Australijske kripto konvencije 18. septembra, Chen je istaknuo kako su sigurnost, jednostavnost korištenja, identitet i privatnost vitalni aspekti za rast u Web3 industriji.

Chen je izvršni direktor Trust Wallet-a, velikog multi-lančanog, ne-kastodijalnog kripto novčanika koji je Binance kupio prije dvije godine. Ona je govorila u glavnoj prezentaciji kojoj su prisustvovali novinari Cointelegrapha na terenu u Queenslandu, Australija.

Što se tiče sigurnosti, Chen kaže da bi trebalo uspostaviti zaštitu kako bi se korisnici upozorili “ako pametni ugovor ima potencijalne probleme”, kao što je veza s poznatim prevarantom.

U ovom trenutku ona objašnjava da „ljudi koji zaista žele da steknu samopouzdanje za navigaciju ovim pametnim ugovorom“, moraju pročitati kod i provjeriti ima li crvenih zastavica prije nego što nastave.

Na kraju, ona predviđa da korisnici uopšte neće morati da čitaju kod pametnih ugovora, čineći ih dostupnijim svima, navodeći:

“Svi različiti dijelovi industrije moraju raditi zajedno kako bismo stvorili sigurniji prostor za glavne korisnike koji dolaze.”

„Vjerujem da možemo još mnogo toga da uradimo, uključujući sve lančane ekosisteme kako bismo imali neku vrstu samouprave civilnog društva“, dodala je.

Međutim, po njenom mišljenju, „najvažnija“ stvar koju treba pozabaviti „jeste aspekti identiteta i privatnosti“, osiguravajući da su korisnici „stvarni“ i sigurni od otkrivanja njihovih privatnih podataka i olakšavajući regulatorima provjeru usklađenosti.

“Kada su SAD radile na CBDC-u, radili su istraživanja i prva briga javnosti je da su zabrinuti zbog pitanja privatnosti povezanog sa CBDC-ima.”

„Moramo razmišljati o budućnosti industrije kada dođete do propisa“, objasnila je.

Trenutno medvjeđe tržište bilo je najgore do sada i doživjelo je mnoge razmjene vezane za kriptovalute i probleme u poslovanju, ali Chen vjeruje da bi ovo mogla biti prilika za industriju Web3 da riješi ove tri barijere prije sljedećeg procvata.

Chen kaže da će to ostaviti sve koji rade u prostoru u savršenoj poziciji za budućnost i signalizirati da je “naša industrija izuzetno spremna.”

“Tako da kada dođe pravi trenutak kada dođe sljedeće bikovo tržište, mi smo spremni i zaista možemo uzeti industriju od onih koji su ga prvi usvojili i prijeći provaliju. Na pravi nivo masovnog usvajanja.”

Sve u svemu, njena vizija za web3 industriju uključuje donošenje “pozitivne promjene u svjetski ekonomski sistem” i izgradnju održivog dugoročnog odnosa s korisnicima.

Povezano: Kako usvajanje decentraliziranog interneta može poboljšati digitalno vlasništvo

Istovremeno ispunjavajući “pravu web tri misiju da možemo osnažiti i zaštititi osnovna prava korisnika na pristup blockchainu i besplatno kontrolirati njihovu imovinu i vlasništvo.”

“Imamo misiju da na neki način izgradimo bolje proizvode sa otvorenim pristupom koji osnažuje korisnike i graditelje i moramo nastojati da budemo taj otvoreni standard i da spriječimo monopole.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.