Crypto

21-godišnjak je dobio pitanja koja izazivaju razmišljanje nakon što je predavao kripto starcima

Kada je dom za starije osobe The Preston of the Park Cities obratio Owenu Robertsonu da održi kurs o kripto, nezamjenjivim tokenima (NFT) i Metaverse za njihove štićenike, 21-godišnjak nije očekivao koliko će brzo pokupiti na kompleksne teme.

U razgovoru za Cointelegraph, saradnik za marketing Quai Network, član odbora Mccombs blockchain inicijative i gostujući predavač na Univerzitetu Teksas rekao je da je bio više nego željan da pomogne kada su mu prvi put pristupili da sastavi čas:

“Životna zajednica starijih osoba gotovo da nije izložena kripto ekosistemu osim ako im njihovi unuci ne kažu o tome.”

Ovaj 21-godišnjak je otkrio da su tokom predavanja stanovnici uglavnom bili tihi dok su saznavali za industriju koju čak i stručnjaci imaju problema da prate, ali je na kraju ostao impresioniran koliko brzo su neki polaznici preuzeli kompleks. teme:

„Na kraju sam dobio nekoliko pitanja koja su izazvala razmišljanje od stanovnika koji su želeli da saznaju više o tehnologiji, što je bilo sjajno za videti.”

Preston Park Cities nudi širok izbor aktivnosti kroz svoj program Watermark University, od pletenja, muzičke terapije, tradicionalne vježbe i fitnesa do vrtlarstva, joge, Tai Chi i meditacije.

Međutim, ideja za predavanje o kripto, NFT-u i Metaverse je relativno nov dodatak njihovoj postavi.

Debra Dickerson, direktorica društvenog života u The Preston at Park Cities, rekla je za Cointelegraph da je jedan od glavnih ciljeva pomoći stanovnicima da poboljšaju svoju ukupnu digitalnu sigurnost.

“U trenutnom ciklusu vijesti često viđamo priče o ovim temama, ali čak i meni je teško da zaista shvatim šta je svaki od ovih entiteta:”

“Željeli smo da dovedemo stručnjaka koji će pružiti osnovno razumijevanje ovih koncepata, a istovremeno ih osvijestiti o opasnostima koje tehnologija može donijeti, kako prepoznati internetske prevare koje žele iskoristiti starije osobe i kako poboljšati ukupnu digitalnu sigurnost.”

Robertson je rekao da želi da vodi kurs jer je znao da su stariji građani često „izuzetno ranjivi na prevare“.

„Tako da sam želeo da budem siguran da, pre nego što govorim o pozitivnim stvarima na kasnijim sesijama, pokrijem sve negativne strane, kao što su brojni hakovi i eksploatacije koji su se desili tokom godina“, objasnio je Robertson.

“Nakon predavanja i mojih preporuka, štićenici su zaključili da rizik nadmašuje potencijalne koristi, što je i bila poenta časa”, dodao je.

Odgovor na Twitteru podijeljen

Uprkos Robertsonovoj dobroj namjeri, reakcija na Twitteru bila je donekle polarizirana, uz neke izražene zabrinutosti da je možda prevario starije građane, dok su ostali, koji su bili tamo, bili osvojili.

Bez obzira na to što je kripto zajednica rekla o kursu, čini se da stanovnici žele naučiti više, kaže Robertson.

„Čini se da su stanovnici veoma zainteresovani i raduju se učešću u sljedeća dva predavanja koja će se održati ovog ljeta“, rekao je Robertson, dodajući da je već zamoljen da predaje još dva časa, zaronivši u konkretnije teme poput historije Bitcoina (BTC) , NFT i Metaverzum:

“Nadam se da će s vremenom edukacija o originalnim vrijednostima na kojima su osnovani Bitcoin i Quai pomoći da se produbi razumijevanje javnosti o tehnologiji i učini je pristupačnijom.”

Kao bonus, polaznici će čak moći da odu sa sopstvenim NFT selfija snimljenog na prvoj lekciji.

Na slici: ‘selfi’ Ovena Robertsona koji će uskoro postati NFT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *