Crypto

200 miliona dolara BitGet BTC-USDT zaštitni fond nagoveštava trend orijentisan na investitore

S krajnjim ciljem da povrati povjerenje investitora usred dugotrajnog medvjeđeg tržišta, berza kripto derivata Bitget pokrenula je fond od 200 miliona dolara za zaštitu imovine korisnika. Bitget se pridružuje rastućoj listi kripto kompanija, kao što je Binance, koje su preuzele pristup usmjeren na investitore kako bi zadobili povjerenje investitora putem zaštitnih fondova.

Bitget Protection Fund se sastoji od 6.000 Bitcoin (BTC) i 80 miliona Tether-a (USDT), u vrijednosti od 200 miliona dolara u vrijeme pisanja. S obzirom na činjenicu da kripto zima trenutno ne pokazuje gotovo nikakve znakove usporavanja, Bitget se obavezao da će osigurati vrijednost fonda u naredne tri godine.

Dok je Bitget odlučio da samostalno finansira cijeli zaštitni fond bez oslanjanja na polisu osiguranja treće strane, Binance je osnovao svoj fond osiguranja zaštite korisnika, Secure Asset Fund for Users (SAFU), dodijelivši 10% naknade za trgovanje. Počevši od 2018. godine, SAFU je dostigao procjenu od milijardu dolara do početka 2022. Podijelivši detalje o novoosnovanom fondu, Gracy Chen, izvršni direktor Bitgeta, dodala je:

“Zaštitni fond će nam pomoći da ublažimo zabrinutost investitora i privučemo potencijalne korisnike. Dok nastavljamo da trpimo kripto zimu, ključno je da naši korisnici mogu biti sigurni da su njihova sredstva na sigurnom.”

Bitgetovo razmišljanje iza upotrebe kombinacije stabilcoina i BTC-a u zaštitnom fondu je da se suprotstavi ogromnoj nepredviđenoj volatilnosti na kripto tržištima. Dalje štiteći investitore, Bitget je implementirao stroge politike Know Your Customer (KYC) i Anti-Money Laundering (AML) kako bi zabranio lošim akterima korištenje njegovih usluga.

Povezano: Voyager ne može garantirati da će svi kupci dobiti svoju kriptovalutu prema predloženom planu oporavka

Ubrzo nakon što je podnijela zahtjev za bankrot, kompanija za kriptovalute Voyager Digital otkrila je da možda neće moći nadoknaditi sve svoje klijente prema predloženom planu oporavka.

Nakon odobrenja suda, Voyagerov predloženi plan oporavka uključuje nadoknadu sredstava korisnika u vrijednosti od otprilike 1,3 milijarde dolara u kombinaciji Voyager tokena, kriptovaluta, “običnih dionica u novoreorganiziranoj kompaniji” i sredstava iz bilo kojeg postupka s Three Arrows Capital (3AC).

“Plan je podložan promjenama, pregovorima s kupcima i na kraju glasanju […] Sastavili smo plan restrukturiranja koji bi sačuvao imovinu kupaca i pružio najbolju priliku za maksimiziranje vrijednosti.” rekla je kreditna firma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *