Crypto

1 inč se uključuje u Klaytn dok Azija nastavlja da se penje na brod

Najpopularniji metaverse blockchain u Južnoj Koreji Klaytn će imati koristi od veće likvidnosti i poboljšane zamjene tokena kroz novo partnerstvo s protokolom decentraliziranih financija (DeFi) 1inch Network.

Klaytn je doživio uspjeh u Južnoj Koreji jer ova zemlja nastavlja da vidi plodnu upotrebu nepromjenjivih tokena (NFT) i GameFi-ja. Klaytn je proizvod tehnološkog behemota Kakao – koji ima korisničku bazu od oko 52 miliona ljudi koji koriste njegovu vodeću aplikaciju KakaoTalk i paket softverskih proizvoda.

Klaytn je svoju vlasničku blockchain tehnologiju izveo iz Ethereum virtualne mašine i pokreće razne igre za zaradu i AAA igre, NFT tržišta i Metaverse. Kako njena korisnička baza nastavlja da raste, platforma nastoji da poboljša svoju skalabilnost, efikasnost i pristupačnost.

Klaytn već objedinjuje preko 50 provajdera usluga decentralizovanog finansiranja (DeFi) na nivou preduzeća i decentralizovanih razmjena (DEX), a dodavanje 1 inča otključava dodatnih 257 izvora likvidnosti. Klaytn’s proglašava sposobnost obrade 4.000 transakcija u sekundi i u procesu je implementacije dinamičkog mehanizma naknade za plin. Ovo je odgovor na prethodne eksploatacije njegovih fiksnih niskih cijena plina.

Tekuća integracija lanaca usluga sloja dva je postavljena kako bi se poboljšalo upravljanje tokenima i usluge oraclea na metaverse blockchainu. Klaytn je prijavio 2,5 milijardi dolara ukupne vrijednosti zaključane na svom protokolu u martu 2022., a tekuće spajanje različitih DeFi platformi stvara dalju interoperabilnost između različitih protokola.

Povezano: DeFi tržište ima prostora za rast u Koreji: 1inch suosnivač — KBW 2022

Integracija 1inch sa Klaytn-om omogućava objema korisničkim bazama pristup 1inch Limit Order Protocolu V2, KokonutSwap, KlaySwap, Klap i ClaimSwap.

Klaytn se uključio u širi NFT ekosistem kroz partnerstvo sa NFT tržištem OpenSea u junu 2022. godine, dajući svojim korisnicima pristup mnoštvu NFT-ova i digitalnih kolekcionarskih predmeta iskovanih na blokovima Ethereum, Polygon i Solana.

Suosnivač 1inch Sergej Kunz nagovijestio je prelazak na azijsko tržište tokom Korean Blockchain Week-a 2022. u Seulu, navodeći popularnost igara zasnovanih na blockchain-u kao potencijalnog pokretača za usvajanje DeFi-ja.

Direktor za komunikacije kompanije Sergej Maslenjikov ponovio je ove stavove u prepisci sa Cointelegraph-om dok je partnerstvo otkriveno 9. avgusta.

“Sasvim je očigledno da je korejski udio na ovom tržištu ogroman. Zato smo bili u temeljitim i trajnim pregovorima sa Klaytnom kao neprikosnovenim liderom u Koreji koji su završili u današnjem partnerstvu.”

Maslennikov je također naglasio da je interoperabilnost između blockchaina u fokusu DeFi agregatora, a dodavanje mosta u Klaytn ekosistem dodaje još jednu veliku blockchain platformu njegovoj mreži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *